Serialul de pe Netflix, Bodies, este un mister despre călătoria în timp care urmărește patru detectivi din perioade diferite încercând să rezolve aceeași crimă. Scriitoarea de televiziune Andrea Kail a fost imediat captivată de premisa intrigantă a emisiunii.
Bodies se bazează pe un roman grafic din 2015 scris de Si Spencer, autor al serialului Torchwood. Gazda Geek’s Guide to the Galaxy, David Barr Kirtley, a fost impresionată de modul în care showrunner-ul Paul Tomalin a reușit să adapteze un roman grafic experimental și impresionist. „Paul Tomalin a făcut povestea mult mai convențională – aproape în totalitate în moduri bune”, spune Kirtley. „A luat acest benzi desenate foarte trippy și a legat firul poveștii și a făcut-o mult mai logică.”
Autorul de fantezie Erin Lindsey a apreciat modul în care Bodies își menține focalizarea în mod clar asupra personajelor, spre deosebire de multe povești despre călătoria în timp în care subtilitățile intrigii amenință să copleșească povestea. „Toate aceste lucruri [călătoria în timp] sunt doar schelete, și chiar îmi place asta”, spune Lindsey. „Este acolo suficient pentru a intrigă și a dirija, dar în cele din urmă aceasta este vorba despre patru povești separate despre patru persoane diferite care sunt interesante în felul lor, și asta mă conectează, personal.”
Producătorul TV Ruairi Carroll apreciază Bodies ca pe un fir plin de suspans despre călătoria în timp care nu-ți va face capul să te zăpăcească. „Poți să te gândești la asta, dar poți lăsa și să te cufunzi în asta, și asta mi-a plăcut”, spune el. „Cred că acest lucru este conceput să fie un program mai plăcut, mai distractiv decât unele dintre lucrurile mai grele precum Dark.”
Ascultă interviul complet cu Andrea Kail, Erin Lindsey și Ruairi Carroll în episodul 558 al Geek’s Guide to the Galaxy (de mai sus). Și verifică câteva momente-cheie din discuție mai jos.
Erin Lindsey despre mai multe linii temporale:
Săriți mult între aceste linii temporale diferite. Un lucru pe care l-au făcut și pe care l-am considerat extrem de inteligent a fost că nu introduc linia temporală viitoare în ecuație decât la sfârșitul primului episod. Crezi că ai înțeles: „Ok, avem detectivul nostru victorian, detectivul nostru din al Doilea Război Mondial și detectivul nostru modern, și sărim înapoi și înainte între aceste trei.” Abia începi să te simți confortabil, și apoi chiar la sfârșit este ca și cum ar spune: „Bun venit în viitor. Ce?”
David Barr Kirtley despre problemele logice:
Am avut o listă lungă de întrebări logice. De fapt, la o a doua vizionare, a abordat parțial multe dintre ele. Te gândești: „De ce nu au făcut asta? De ce nu au făcut aceea?” Și apoi la un moment dat un personaj va spune: „Oh, pur și simplu nu putem face asta. Am încercat și nu a funcționat.” Nu prea are sens logic de ce nu ar fi putut, dar deoarece au abordat asta, sunt dispus să le acord jumătate de credit pentru toate acele lucruri. Au anticipat toate obiecțiile și au făcut ca un personaj să spună: „Nu putem face asta”, chiar dacă este foarte vag.
Andrea Kail despre Gabriel Howell și Kate Ashfield:
Cei doi actori pe care i-am considerat remarcabili au fost adolescentul care-l interpreta pe Elias Mannix – am crezut că a fost fantastic. Durerea transformată în furie, și ochii săi erau atât de expresivi. Am crezut că a fost minunat. Și de asemenea femeia care a interpretat-o pe mama sa adoptivă. … Era micuța și drăgălașa soție de casă regency din Sanditon, unde este doar dulce și toată lumea o iubește. Și este doar o nebunatică completă în asta. Scena în care este interogată și pur și simplu își pierde mințile și face tot acel lucru, „Ooh, am spus prea mult,” și își mușcă limba. A fost atât de bună.
Ruairi Carroll despre Bodies vs. Dark:
Am crezut că Dark a fost mult peste asta, să fiu sincer cu tine. Am crezut că în general arăta mai bine, totul despre asta … A fost mult mai mult în Dark. Au fost trei sezoane. Am avut câte linii temporale diferite, am avut mai multe personaje, se întâmplau multe lucruri. Și asta a făcut parte din distracție, încercând să ții evidența tuturor. În același timp, cred că aș fi mai dispus să mă întorc și să revăd asta decât Dark. Este mai ușor de urmărit. După ce am stat prin trei sezoane ale lui Dark, aș spune: „Oh, wow, nu știu dacă pot să trec din nou prin asta.”
Leave a Reply