Problemele de autentificare Windows Hello cauzate de actualizările Microsoft din aprilie 2025

Home CyberSecurity Problemele de autentificare Windows Hello cauzate de actualizările Microsoft din aprilie 2025
Problemele de autentificare Windows Hello cauzate de actualizările Microsoft din aprilie 2025

Microsoft a anunțat că unii utilizatori de Windows ar putea fi incapabili să se autentifice în conturile lor folosind Windows Hello după instalarea actualizărilor de securitate din aprilie 2025.

Acest bug cunoscut afectează atât platformele client (Windows 11 24H2) cât și cele de server (Windows Server 2025) cu actualizarea cumulativă KB5055523 instalată, însă doar în anumite scenarii specifice.

Potrivit celor de la Redmond, dispozitivele afectate de aceste probleme de autentificare Windows Hello includ cele cu funcționalitățile Dynamic Root of Trust for Measurement (DRTM) sau System Guard Secure Launch activate înainte de implementarea actualizării KB5055523.

„Suntem conștienți de o situație specifică legată de problema Windows Hello care afectează dispozitivele cu anumite caracteristici de securitate activate. După instalarea acestei actualizări și efectuarea unei resetări prin apăsarea unui buton sau a unui Reset this PC din Setări > Sistem > Recuperare și selectând Păstrează fișierele mele și Instalare locală, unii utilizatori ar putea fi incapabili să se autentifice în serviciile lor Windows folosind recunoașterea facială Windows Hello sau PIN-ul,” explică Microsoft.

„Utilizatorii ar putea observa un mesaj Windows Hello care spune ‘Ceva s-a întâmplat și PIN-ul tău nu este disponibil. Faceți clic pentru a vă configura din nou PIN-ul’ sau ‘Ne pare rău, ceva nu a mers bine cu configurarea facială’,” adaugă compania.

Până când va fi disponibilă o soluție permanentă, compania oferă și următoarele soluții de lucru pentru utilizatorii afectați de Windows:

Marți, Microsoft a rezolvat o altă problemă legată de KB5055523 care cauza probleme de autentificare atunci când Credential Guard era activat pe sistemele care foloseau protocolul de securitate pre-autentificare Kerberos PKINIT.

Mai devreme în această săptămână, Redmond a introdus și o nouă măsură de precauție pentru Windows 11 24H2 pentru sistemele cu driverul sprotect.sys al tehnologiei SenseShield (folosit de software-uri de securitate sau enterprise) datorită problemelor de incompatibilitate care declanșează erori de ecran albastru sau negru (BSOD).

Alte blocări de actualizare cauzate de software-uri sau hardware-uri incompatibile au fost aplicate și dispozitivelor Windows cu software-ul de îmbunătățire audio Dirac, camere integrate sau aplicațiile Easy Anti-Cheat și Safe Exam Browser.

Pe baza unei analize a 14 milioane de acțiuni malițioase, descoperiți cele mai frecvente 10 tehnici MITRE ATT&CK din spatele a 93% din atacuri și cum să vă apărați împotriva acestora.

Microsoft rezolvă problemele de autentificare pe Windows Server și Windows 11 24H2

Microsoft rezolvă problemele de Remote Desktop cauzate de actualizările Windows

Microsoft: Recentele actualizări Windows cauzează probleme de Remote Desktop

Windows 11 24H2 blocat pe PC-uri cu erori BSOD cauzate de driverul de obfuscare a codului

Recentele actualizări Windows Server 2025 cauzează înghețarea Remote Desktop

Leave a Reply

Your email address will not be published.